בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מתנסים בהכרויות וזוגיות עם גרמנים ויוצא להם ללמוד על השוני ביננו לבינם. שוני שמצד אחד מוסיף קסם וענין אבל באותו זמן גם מביא איתו הבדלים באופי, בגישה ובמנהגים, היכולים להביא לתיסכול ואי הבנות. אם הנכם בזוגיות כזו, מודעות להבדלים יכולה גם לעזור להבין אחד את השני ולהתסדר ביחד בצורה טובה יותר.
הפוסט הזה נכתב בעקבות דיון בנושא בקבוצת הפייסבוק קהילת חי בגרמניה, בו שיתפו החברים מהחוויות והרשמים המרתקים שהם צברו ותודה רבה לכל מי ששיתף.
כמובן שצריך להיזהר מהכללות ויש בכל מקום אנשים מסוגים שונים, אבל לפחות על סמך הנסיון של חברי הקבוצה (וגם שלי אישית) ניתן להצביע על כמה הבדלים בולטים. אציין שרק בכדי לפשט את הכתיבה השתמשתי בלשון זכר, אבל הדברים נכון לבני זוג משני המינים.
אלו ההבדלים שחברי הקבוצה ציינו:
1. עמידה בזמנים: בהתאם לסטראוטיפ הגרמנים אכן דייקנים יותר מהישראלים. אומנם גרמניה השתנתה בשנים האחרונות והגרמנים כבר לא דייקנים כבעבר, כך שאיחור אופנתי פה ושם הוא לא דבר חריג, אבל אם תאחרו באופן קבוע לדייטים עם גרמנים יש כאלו שלא יקבלו את זה בעין יפה.
2. ספונטניות: הגרמנים גם אוהבים לתכנן דברים הרבה זמן מראש ומסוגלים לקבוע אתכם לדייט גם לעוד שבוע או שבועיים או יותר. אותנו כישראלים זה יכול כמובן לחרפן, ופגישה מעכשיו לעכשיו כמו שאנחנו רגילים מהארץ? כן, זה קורה לפעמים אבל זה יחסית נדיר.
3. חלוקת חשבונות בבילויים: יציאות לבתי קפה, בארים ושאר סוגי הבילויים, אם בישראל מקובל שכל אחד מבני הזוג משלם בהזדמנות אחרת, כל אחד בתורו, בגרמניה מקובל בהרבה מקרים שכל אחד מבני הזוג משלם על עצמו, כאשר יש כאלו שמתחשבנים גם עד לרמת היורו.
4. מגורים בנפרד: בישראל מקובל שלאחר תקופת מה בקשר הזוגי עוברים לגור ביחד. זה נפוץ כמובן גם אצל הגרמנים, אבל יחד עם זאת ניתן גם לראות בהרבה מקרים שלאחר שנים של קשר חברות או אפילו נישואין, בני הזוג מעדיפים להמשיך ולגור בדירות נפרדות.
5. נדיבות: אולי בהשפעת התרבות המזרחית או הרוסית הידועות כרחבות לב, אפשר להגיד שהישראלים נדיבים יותר מהגרמנים. אחת הדוגמאות לכך היא שבישראל הרבה יותר מקובל בביקורים אצל בני משפחה להביא מתנות שונות, שוקולדים וכו׳. בגרמניה זה בסדר גמור ומקובל גם להגיע בידיים ריקות ולישראלים זה עלול להראות קצת מוזר.
6. שמיכות: אוהבים להתכרבל עם בן הזוג?
אם בישראל מקובל לחלוק שמיכה גדולה אחת אז בגרמניה מקובל במקרים רבים שלכל אחד מבני הזוג שמיכה אישית משלו. היתרון: לא יגנבו לכם את השמיכה באמצע הלילה.
7. מתי כבר נתחתן?
בגרמניה אוהבים להתחתן מאוחר יותר. הגיל הממוצע לחתונה בגרמניה הוא 32 בעוד שבישראל הוא 26. (בשתי המדינות קיים פער גיל ממוצע של שנתים בין החתן לכלה)
8. ילדים: אם אתם מתכננים משפחה גדולה אולי עדיף שתחפשו בן/בת זוג ישראלי. בעוד שרמת הפריון בישראל היא 3 ילדים לאשה, האישה הגרמניה יולדת בממוצע 1.5 ילדים בלבד.
9. פוקר פייס: הגרמנים הרבה יותר מאופקים ופחות ישירים. אם משהו מפריע להם הם ישמרו זאת פעמים רבות בבטן, או ינסו לשדר רמזים שלא תמיד יגיעו ליעדם. הישראלים לעומתם, לטוב או לרע הרבה יותר ישירים.
10. סקס: הגברים הגרמנים עדינים ומתחשבים יותר מהישראלים, וכפי שהעידה חברה בקבוצה, גם לאחר מפגשים מיניים מזדמנים לא נתנו לה להרגיש שהיא לא רצויה ושעליה להעלם במהירות מהשטח (בניגוד לחוויות עם ישראלים).
11. סטוצים: החברה בגרמניה פחות מסורתית מהישראלית ועושים פחות ענין מסקס. קשרים מיניים מזדמנים הם נפוצים יותר, אבל מצד שני גם אם כבר היה קשר מיני זה לא מראה בהכרח על ענין לקשר רציני. זה יכול להוביל לעיתים גם לתיסכול אצלנו הישראלים.
12. קשר עם המשפחה: בישראל המשפחות גדולות יותר והקרובים שומרים על קשר הדוק יותר אחד עם השני. נכון שהמרחקים בגרמניה גדולים יותר מבישראל, אבל עדין מפתיע לראות שאחים או הורים וילדים רבים בגרמניה נפגשים רק פעם או פעמיים בשנה, שלא לדבר על בני דודים שלפעמים בקושי מכירים אחד את השני.
13. זוגיות בגיל מאוחר: בגרמניה ניתן לראות זוגות בגילאים מאוחרים יותר למשל חמישים או שישים מתנהגים בצורה רומנטית אחד עם השניה, למשל הולכים יד ביד ברחוב, מה שדי נדיר לראות בישראל.
לסיכום אפשר לשים לב שהחברה בגרמניה נותנת חשיבות גדולה יותר לאינדיבידואליות ומימוש עצמי, בהשוואה לחברה הישראלית המחשיבה יותר מסורתיות ומשפחתיות, ומענין לראות איך הבדלים אלו באים לידי ביטוי גם בעולם הדייטינג והזוגיות.
רישמו מה דעתכם על ההבדלים שצויינו פה בעיקבות הדיון בקבוצה, האם הם מדויקים? אם כן ממה לדעתכם הם נובעים? מה הנסיון שלכם בזוגיות עם גרמנים, האם שמתם לב לדברים נוספים?