לכל תרבות יש את המנהגים והמסורות שלה. אם עברתם לגרמניה, ייתכן שלקח לכם אולי קצת יותר זמן להתרגל למנהגים הללו. מכירים עוד מנהגים שונים ומשעשעים של העם הגרמני? ספרו לנו
הכל סגור בימי ראשון ובחגים
לא בדיוק הכל, בעיקר חנויות וסופרים. בתי קפה ומסעדות פתוחים. בתור ישראלים, אנחנו רגילים לזה שיש יום בשבוע שבו הכל סגור, אז כנראה המעבר הזה מישראל לגרמניה הוא פחות משמעותי עבורנו. ועדיין, זה איכשהו מפתיע. במקרה של גרמניה, זה לא מגיע ממקום של דת, אלא ממקום של הנוהג להעביר את היום החופשי בשבוע בקרב חברים ומשפחה, או בחיק הטבע.
אבדות תלויות על עצים
אם איבדתם משהו במרחב הציבורי, אולי כדאי לחזור על עקבותיכם ולהסתכל דווקא על העצים. נהוג בגרמניה, במקרה שאדם מוצא חפץ שלא שייך לו, לתלות את החפץ על העץ הקרוב כדי שלמי שאיבד אותו, יהיה קל יותר למצוא אותו כשהוא בגובה העיניים.
מברכים זרים ב״הלו״ בחדרי המתנה
חדרי המתנה הם בד״כ שקטים, אף אחד לא מדבר עם אף אחד (״איזה מספר אתה?״, ״מי אחרון?״), אבל מה שכן תשמעו בחדרי המתנה זה ברכת שלום (״הלו!״) לכל מי שנכנס וברכת להתראות (״Auf wiedersehen״/Tschüss) לכל אדם שעוזב.
לא עומדים בתור, כל אחד יודע מתי תורו
כשנכנסים למשל למאפייה או לקצבייה ויש מספר אנשים, הגרמנים לא עומדים בתור. הם פשוט יודעים מי אחרי מי. ואם אתם במקרה מתבלבלים, ידאגו לנזוף ולוודא שכולם יידעו שאתם מנסים לעקוף.
תשובות קונקרטיות
בגרמניה צריך ללמוד איך לשאול שאלות. אם תשאלו שאלה של כן ולא, תקבלו תשובה של כן ולא. אם המטרה היא לקבל קצת יותר מידע (הכוונה, עזרה וכו׳), תצטרכו לשאול את השאלה בצורה אחרת (איך מגיעים לתחנת הרכבת/איפה יש מאפייה מומלצת).
בירה זולה יותר ממים
ואיזו סיבה יש לה לא להיות?
מקור:
https://www.expatica.com/de/living/integration/german-customs-663900/