הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו

אל תפסידו עידכונים

חבילה מעולם אחר

זוכרים שפעם אנשים היו כותבים אחד לשני מכתבים ארוכים בכתב יד אמיתי, וגם היו בעיתונים לוחות בהם אנשים יכלו להכיר ״חברים לעט״ מכל העולם בכדי להתכתב אחד עם השני לפעמים לאורך שנים?
עם התפתחות האינטרנט העולם הזה הלך ונעלם, אבל עכשיו יש אתר חדש שמשחזר משהו מהחוויה הזאת ובצורה שמגרה אפילו את בלוטות הטעם.

חבילה שנשלחה לדנמרק

האתר קנדיבנדי מאפשר להכיר אנשים מכל העולם ולהחליף איתם חבילות של ממתקים וחטיפים.
אהוד ביתן שהתנסה בשימוש באתר מספר על החוויות שלו:
״החלפתי כבר חבילות עם משתמשים ביפן, קנדה, אירלנד, יפן, ברזיל וגרמניה. חלקם היו ישראלים אבל רובם בני המקום. לישראלים שבינהם זה מאפשר לשחזר את טעמי הילדות ולקבל דרישת שלום חמה מהבית עם ממתקים כמו במבה, ביסלי ושוקולד פרה.
עבורי זה גם עזר לשחזר חוויות מטיולים שערכתי, אם למשל טיילתי במדינה מסויימת ואכלתי ממתק מול נוף מרהיב, אותו ממתק שהגיע אלי הביתה הציף בי זכרונות של אותו נוף ואותה תקופה כייפית בטיול.״

אהוד מסביר גם איך עובד השימוש באתר:
״הרעיון של האתר הוא להחליף ממתקים מול פרטנר ממדינה שבא לך לטעום משהו שהגיע ממנה או להזכר בממתק שאהבת בטיול לחו"ל וכו'. אתה בוחר מישהו ממדינה שמסקרנת אותך ושולח לו בקשה של גודל חבילה, מספר פריטים וסכום. יש לך אפשרות לסמן מה בא לך: מתוק, מלוח,חמוץ, חריף, כשר, טבעוני ועוד אפשרויות, בנוסף אפשר גם לכתוב אם בא לך משהו ספציפי (לי רושמים כל הזמן שאחד החטיפים יהיה במבה נוגט או קפה טורקי…).
ברגע שהצד השני אישר החוויה הכיפית מתחילה! כל אחד הולך לסופר קונה ממתקים ושולח בדואר. באתר אתה לא משלם על החבילה והמשלוח, אלא רק מפקיד את סכום החבילה והמשלוח כפקדון לבטחון.
ברגע שהצד השני אישר שהוא קיבל אז האתר מזכה אותך בסכום החבילה שסגרתם וככה למעשה האתר שומר עליך שהצד השני לא יבריז. (עוד לא קרו לי מקרים של ״הברזות״ מהצד השני)
יש באתר שלושה סוגי חבילות: קטנה, בינונית וגדולה.
בחבילה הבינונית לדוגמה זה עובד בצורה הבאה: עלות החבילה 20$ שמתוכם 10$ הם ממתקים ו-10$ הם עלות המשלוח. תחילה מפקידים את הסכום הזה באתר לשם הבטחת המשלוח ולאחר שהצד המקבל מאשר את קבלת החבילה הפיקדון חוזר אליכם. חוץ מזה האתר מחייב בעמלת שרות של 2-4$ כתלות בגודל החבילה.
מחיר המשלוח באתר מתואם פחות או יותר למשקל החבילה לפי הגדלים השונים אבל זאת רק הערכה כך שאם עלות המשלוח יצאה גדולה או קטנה יותר אפשר לשקלל את זה כנגד תכולת החבילה ולקנות פחות או יותר ממתקים.

חבילה מיפן

אחרי ההחלפות בדר״כ מוסיפים אחד את השני לפייסבוק או לאינסטגרם כי נוצרת איזושהי כימיה משותפת, ואיכשהו נהיים חברים… זה גם ידוע שמבחינה פסיכולוגית שוקולד ודברים מתוקים אחרים גורמים למצב רוח טוב, וכך כשאתה גורם למישהו להרגשה כזו הוא מבסוט עליך וזה יוצר קשר מיוחד.״

מה דעתכם על רעיון החלפת החבילות? רשמו בתגובות אם אתם רוצים למצוא שותף להחלפות או אם כבר יצא לכם להתנסות בהחלפה איך זה היה!

אתר קנדיבנדי: www.candybandy.com

חבילה מדנמרק
חבילה מיפן
חבילה מאירלנד

אסף אידן

View all posts