במאמר של הברלינר צייטונג מה- 22.07.19 מופיעה מפת המליונרים של ברלין. מליונר מוגדר במאמר כבעל הכנסה של מעל לחצי מליון יורו לשנה.
כצפוי רובם מתרכזים במערב העיר, וזאת לא ממש הפתעה אבל הנתון המענין פה הוא הגידול במספר המליונרים, שבהשוואה ל- 2016 עלה במעל לחמישים אחוז.
במפה מופיע מספר המליונרים באזור מסוים כיום ובסוגרים השינוי באחוזים מאז 2016.

טמפלהוף היא היחידה שעזב אותה מליונר אחד ונותרו בה רק שמונה, חוץ ממנה בכל שאר האזורים היה גידול כשמבחינת אחוזים פרידרכסהיין/קרויצברג מובילה עם גידול של 364% ל-55 מליינים, ומבחינה מספרית צלנדורף הרחק בראש עם 174 לומרות מיקומה מחוץ לטבעת העירונית.
מצוין במאמר שלא ברור האם הגידול במספר המליונרים נובע מהגירתם לעיר או מתושבים ותיקים שהכנסתם גדלה, אבל בכל מקרה מגמת ההתעשרות המהירה של תושבי העיר עולה באופן מובהק מהסקר. כך או כך הדבר מראה על הכסף הזורם לעיר ושהולך להביא לפיתוח נוסף בכלכלתה.
אם מסתכלים על הקורלציה בין מספר העשירים בעיר לעלייה במחירי הנדל״ן עולה שהגידול במספר העשירים גדול אפילו מהעלייה במחירים בתקופה המדוברת כ 20-30%.
לא שיש קשר ישיר בין הדברים, אבל זה לפחות מביא למסקנה שלא מדובר בבועה נדלנית וסביר להניח שתהליך ההתעשרות של העיר והעלייה במחירי הנדל״ן הולכים להמשיך בשנים הקרובות.
מגבלות שונות הקיימות על שכר הדירה לא הולכות כפי הנראה לבלום את עליית המחירים לקנייה אלא אף להאיץ אותה, כיוון שההיצע לשכירות מצומצם גם כך ומאלץ תושבים רבים לפנות לקנייה במקום לשכירות.
גובה המחיר למטר רבוע בבירת גרמניה הוא עדין בין כשליש לחצי בהשוואה לערים מרכזיות אחרות כלונדון, פאריז ותל אביב.
מה דעתכם? האם מחירי הנדל״ן בעיר באמת ימשיכו לעלות?